Palvelumuotoilu ja työkalut

Onko sinun tehtäväsi osallistaa asiakkaita, parantaa asiakaskokemusta tai hyödyntää palvelumuotoilun menetelmiä uusien konseptien suunnittelussa tai työpajoissa?

Me uskomme että palvelumuotoilusta hyötyvät niin yritykset, yhteisöt kuin julkisen sektorin toimijat. Sen takia olemme keränneet kaikki Passi & Ripatin käyttämät työkalut ilmaiseen työkalupakkiin, jonka kuka tahansa voi ottaa käyttöön.

Osa työkaluista on muiden kehittämiä, mutta suurin osa on kehitetty meidän toimesta 15 vuoden aikana tehtyjen lukemattomien projektien yhteydessä syntyneisiin tarpeisiin. Jokaista työkalua on käytetty useissa projekteissa, joten ne on myös käytännössä todettu hyödyllisiksi.

Käytämme itse työkaluja päivittäin hyvin erilaisissa projekteissa kuten SKV:n liiketoiminnan kehittämisessä, kuntalaisten osallistamisessa Kainuun Soten ja Kuntaliiton kanssa, Hesburgerin digitaalisen liiketoiminnan kehittämisessä, koulutuksissa ja työpajoissa sekä vaikkapa HSTV:n tai Urheilulehden konseptien kehittämisessä.

Työkalu ja ohjeet

Kirja sisältää yli 50 työkalua, kehittämisen eri osa-alueille strategisesta suunnittelusta aina toteutusprojektien johtamiseen. Työkalujen lisäksi kirjan lopussa on ohjeita työkalujen käyttämiseen, joista saat hyviä vinkkejä missä järjestyksessä työkaluja kannattaa erilaisissa palvelumuotoiluprojekteissa hyödyntää.

Ohjevideot

Jokaisesta kirjan työkalusta on tehty ohjevideo, jossa selitetään lyhyesti työkalun käyttö ja kerrotaan esimerkin avulla miten työkalua on käytetty palvelumuotoiluprojektissa eri toimialoilla. Videot löytyvät Youtubesta sekä nettisivuiltamme jokaisen työkalun omalta sivulta. Katso esimerkiksi asiakaspolku, empatiakartta, kanavat ja arvon vertailu.

Malliesimerkit

Uusien työkalujen käyttö vaatii aina harjoittelua, mutta olemme tehneet jokaisesta työkalusta yhden malliesimerkin, jonka avulla voit katsoa miten työkalua on hyödynnetty suunnittelutyössä.

Powerpoint-pohjat

Palvelumuotoilu ei ole koskaan yhden ihmisen projekti, vaan tuotoksia pitää esitellä usein isommalle joukolle. Työkalupakki sisältää myös Powerpoint-pohjan esityksiä varten. Pohja on heti valmis käytettäväksi, valitset vain haluamasi työkalun ja täytät sen esittelyä varten.

Ota yhteyttä

Jos kaipaat apua tai vinkkejä työkalujen käyttöön, voit olla suoraan yhteydessä työkalupakin tekijöihin info@passiripatti.fi. Pyrimme vastaamaan tiedusteluihin mahdollisimman pian.

Työkalujen käyttö

Työkalut on lisensoitu Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Olemme itse hyötyneet työkaluista valtavasti, joten toivomme että muutkin löytävät niiden avulla uusia näkökulmia, ajattelumalleja ja ennen kaikkea uusia tapoja luoda arvoa asiakkaille ja palveluiden tuottajille.

Creative Commons -lisenssi