Digilääkäri Tuomo Oikarainen kysyi LinkedInissä: ”miten lähteä palvelumuotoilun perusteita oppimaan?” Hän sai valtavan määrän hyviä vastauksia, joten keräsimme linkit ja vinkit yhteen, ja lisäsimme muutamat omat suosikkimme. Tässä siis kokoelma, josta löytyy taatusti jokaiselle palvelumuotoilusta kiinnostuneelle sopiva tapa oppia.

 

Koulutukset ja opinnot

Opintoja löytyy kaikissa muodoissaan: löytyy kansainvälisiä verkkokursseja, muutaman päivän introja, yliopiston kursseja ja tutkintoja.

 

Blogit, podcastit, videot ja kirjoitukset

YouTube on aarreaitta. Sieltä löytyy esittelyvideoita, tunnettujen opettajien luentoja, ja seminaariesityksiä. Podcastien kuuntelu on hyvä tapa oppia alan harjoittajien ajatuksista. Blogit ovat hyvä lähde, ja niitä löytyy lukemattomia, joten emme listaa kovin montaa. Etsi, ja valitse itse omaan kiinnostuksesi sopiva blogi.

 

Järjestöt ja yhteisöt

Service Design Network on globaali järjestö, jolla on Suomessakin aktiivinen ryhmä. Toinen aloittejillekin sopiva yhteisö on Practical Service Design, jolla on blogi ja aktiivinen Slack ryhmä.

 

Kirjat ja työkalukokoelmat

Kirjoja löytyy satoja, mutta yksi on käytännöllisyydessään ylitse muiden. “This is Service Desing Thinking” sopii erinomaisesti kenelle tahansa palvelumuotoilusta kiinnostuneelle ensimmäiseksi käsikirjaksi. Ensimmäisien kokeilujen tueksi kannattaa tutustua myös tunnettujen toimistojen julkisiin työkalupakkeihin, joista löydät rungon työpajallesi, tapoja luoda yhteistä ymmärrystä, ja keinoja katsoa ongelmaa uudesta näkökulmasta.
Onko sinulla muita hyviä lähteitä, materiaaleja, tai vinkkejä? Laita viestiä, niin täydennetään listaa!