Jokainen kirjamme työkalu löytyy nyt myös Passi & Ripatti sivustolta digitoidussa muodossa ohjeiden kera. Videoita vielä viimeistellään, samoin aineiston sähköistä paketointia. Niitä odotellessa tutustu vaikkapa palvelumuotoiluprojektiemme suosikkityökaluun Kontekstianalyysi. Esittelen työkaluja säännöllisen epäsäännöllisesti blogissamme, sattumanvaraisessa järjestyksessä.

Kontekstianalyysi valikoitui ensimmäiseksi esittelyyn koska se on käytössä miltei jokaisessa projektissa. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, siksipä tämä työkalu tunnetaan myös nimellä Emootiokartta. Passi toteaa: “Tämä työkalu auttaa kokonaisuuden ymmärtämisessä, ja siihen tulee palattua joka vaiheessa jotta se kokonaisuus myös pysyy kasassa.” Ripatti komppaa: “Tämä on oikeasti myös minun suosikkityökaluni, mutta en valitse sitä kun en halua valita samaa kuin Passi.”

Minulla kontekstianalyysi on ollut tulostettuna esillä projektien jokaisessa työpajassa, ja sen eteen hiljennytään säännöllisesti. Minut se heittää todella tehokkaasti asiakkaan mielenmaisemaan, ja auttaa ymmärtämään että yksittäinen kohtaaminen tai toiminnallisuus ei voi vaikuttaa asiakkaan arvonmuodostukseen määräänsä enempää. Joissain tapauksissa arvo muodostuu vahvasti yrityksen hallinnan ulkopuolella olevista asioista, ja silloin päästään mielenkiintoisiin ekosysteemi- ja ratkaisukeskusteluihin.

 

Kaikki P/R Book työkalut: https://passiripatti.fi/pr-book/#tyokalut

 

Kirjoittaja on Passi & Ripatti uusin vahvistus, Business Technologist ja Service Designer, jolla on pitkä kokemus tuote- ja palvelukehityksestä mediassa ja sähköisissä kuluttajapalveluissa. Työkalut ovat syntyneet ja muotoutuneet vuosien kokeilujen perusteella, ja samalla kun sukellan uusiin projekteihin ja uuteen rooliini, esittelen Passi & Ripatti liiketoiminnan muotoilun työkaluja erilaisista näkökulmista.