3D-printteri – investointi, jonka P/R tekee välittömästi kun pystymme sen tarpeeksi selkeästi itsellemme perustelemaan. Mielessä olisi miljurdi ideaa, miten tuota laitetta hyödyntää, mutta mikään ei edistä meidän eikä myöskään nykyisten asiakkaiden bisnestä. Ehkä? Vai edistäisikö?

3D-printer on tiivis keskustelunaihe tulevaisuuteen katsovissa medioissa, eikä syyttä. Ensimmäinen ajatus oli, että 3D-printterit helpottavat prototyyppien tekemistä ja näin kävikin. Se mitä ei moni ajatellut, oli, että 3D-printtauksesta tulee nopeasti yksi varteenotettava tuotantomalli. Näin kuitenkin tapahtui, josta Niken tulevaisuuden nappikset on hyvä esimerkki.

Itse olen äärettömän kiinnostunut mahdollisuuksista, mitä 3D-printtaus tuo mukanaan. Kädet syyheten odotan, että pääsisin tällaisen printterin kanssa touhuamaan. Ja kun seuraa kehitystä, voi vain miettiä missä rajat ovat. Itselläni on suussa 3D-printattu hammas ja seuraavaksi ajattelin vaihtaa snadisti parempiin korviin (kenties Spotify-lisenssillä + lintujen äänet tunnistavalla softalla…).

IMG_8386Tässä kuva hampaani syntymisestä Oral-hammaslääkäriaseman tuottamana. En tiedä onko tämä 3D-printtausta vai pikemmin jyrsimistä, mutta prosessina varsin suoraviivainen: 20 min suun putsaus ja hampaiden 3D-kuvaus, 10 min hampaan sorvaus ja 20 min hampaan kiinnistys ja silottelu. Lopputuloksena paras hammas ikinä – kuollut, sileä, liukas ja valkoinen.