Live-tapahtumien “TV-lähetysjuna” kulkee verkossa täydellä tohinalla ja on kulkenut jo ties kuinka kauan. Aika harva kiinnittää siihen huomiota ja oikeastaan kukaan ei tajua mitä tästä vielä seuraa! Oletko eri mieltä?

Voin kirkkain silmin todeta, että oikeasti merkityksellinen live-lähetys täytyy koeta. Kokemuksen jälkeen et enää kyseenalaista pienimmänkään live-lähetyksen merkitystä vaan suorastaan vaadit sen olemassa oloa.

9-11 -vuotiaiden International competition Haabersti CUP 2013 -taitoluistelukisat livenä verkossa

Olen tehnyt useita isoja live-tv:n ja webin yhdistäviä palveluita työurani aikana ja ollut äärimmäisen innostunut tehdessäni jotain uutta koko kansaa palvelevaa ja koskettavaa materiaalia. Käyttäjiä näillä palveluilla on ollut miljoonia. Tämän vuoksi 7.3.2013 oli jossain määrin järisyttävä päivämäärä. Tänä kyseisenä päivänä 73 ihmistä ja minä katsoimme livenä webistä, kuinka mm. Helsingin Taitoluisteluklubin nuoret luistelijatytöt suoriutuivat ohjelmastaan naapurimaassa Virossa käynnissä olleissa kisoissa. Livenä.

Suoraan tunteisiin, sanon minä! Miten voi olla mahdollista, että joku kuvaa arkipäivänä työaikaan vasta harrastuksen alkutaipaleella olevia tyttöjä livenä verkkoon kaikelle kansalle ja erityisesti heidän tärkeimmille tahoilleen???

Ymmärtäisin jos kyseessä olisi yksinään seisova kamera, mutta kun ei ollut. Lähetyksessä olivat ison maailman tyyliin zoomaukset, luistelijatiedot ja tulosvilkutukset kaikkineen.

Koettuani tämän, jään vain odottamaan oman tyttäreni ensimmäistä kansainvälistä kilpailua ja sen live-taltiointia. Varokaa vain kaikki Facebook-kaverini, sillä silloin en säästele seinääni! Voipi tosin olla, että streemaan seuraavat HTK:n kisat omasta iPhonestani Bambuserin kautta liveksi, odotellessani parempaa kalustoa!