Olen todennut, että kiperän ongelman kanssa painiessa lukeminen on hyvä tapa löytää uusia näkökulmia ja tuulettaa pääkoppaa. Usein ongelmaankin löytyy luovia ratkaisuja kun omat pohdinnat ja kirjailijan näkemykset risteytyvät. Samalla tulee tietysti tehtyä virtuaalisia alleviivauksia, jotta lukeminen ei keskeydy ja löydöksiin voi palata kun on oikea hetki työstää niitä eteenpäin.

Päivittäisen työn ydin on erilaisten konseptien suunnittelussa, joten suhteellisen usein tulee myös pohdittua, että mikä se konseptin oikeastaan onkaan. Tässä neljä ajatusta aiheesta.

There is no such thing as silence. The concept is a head trip, a fiction of language.

Where the Heart Beats: John Cage, Zen Buddhism, and the Inner Life of Artists by Kay Larson

Nothing is a concept except by virtue of the way it is connected up with other things that are also concepts. In other words, the property of being a concept is a property of connectivity, a quality that comes from being embedded in a certain kind of complicated network, and from nowhere else.

Metamagical Themas: Questing For The Essence Of Mind And Pattern by Douglas Hofstadter

A horse is only what a horse is not.

James Gleick

When we have a concept and people smile, we take the next step. When there are questions, we go back and try harder.

Hartmut Esslinger, founder, frog design