Haluamme, että Passi & Ripatti ei ole vain kahden miehen show, joten aloitamme tänään uuden “Viisi kysymystä” -sarjan. Tarkoituksena on hakea laajempaa näkemystä palveluihin ja tulevaisuuteen liittyvissä kysymyksissä, joten vastaajat tulevat edustamaan eri aloja ja ikäpolvia. Sarjan edetessä saamme varmasti muodostettua hyvän käsityksen siitä mitkä asiat ovat pinnalla juuri nyt ja mihin suuntaan maailma on vastaajien mielestä kallistumassa.

Ensimmäisenä lauteille astelee AD, graafinen suunnittelija, tuottaja ja moniosaaja Jaakko Veijola. Lisää Jaakon kirkkaita ajatuksia osoitteesta creativeblock.fi.

1. Mikä palvelu on yllättänyt sinut positiivisesti viime aikoina? Mikä teki siitä erityisen hyvän?

Sain tänään linkin http://www.kickstarter.com/, joka hakee rahoittajia ja tukijoita erilaisiin hankkeisiin. Tämä on tajunnanräjäyttävä, kun rupeaa ajattelemaan, kuinka luovankaupalliseksi tekemisen voikaan valjastaa.

2. Mihin arkipäivän asiaan kaipaisit parempaa palvelua?

Minua on aina ihmetyttänyt, miksei työhön liitännäisiä kontakteja merkityksellistetä työpaikkojen mukaan, jos ne joka tapauksessa ovat olemassa. Miksei palkkakuitissa voisi lukea “Kiitos viime kuukaudesta!”? Miksei kalenterin hallintaa ja käyttöä muuteta liiketoiminta-ajatusta tukevaksi ajattelualustaksi: esim. osat tunneista olisi valmiiksi pyhitetty töille, joita halutaan tehdä ja osa töille, jotta edellisiä päästäisiin tekemään? Miksi fläppitaulut ovat joka paikassa aina valkoisia?

3. Mitkä ovat aiheet ovat tällä hetkellä työssäsi ns. kuumia perunoita?

Markkinointi ja myynti ovat menneet pahasti sekaisin mielestäni viime vuosina. Halutaan välittömiä tuloksia, eikä ymmärretä, että markkinointi on aseman rakentamista, että joku haluaa jossakin vaiheessa kanssasi kauppaakin (myyntiakteja) tehdä.

4. Missä asiassa olet onnistunut hyvin viime aikoina?

Ennen ihannoin ison jutun tekemistä lyhyessäkin ajassa. Olen kääntänyt tämän ideaalin päälaelleen. Pyrin tästä lähin tekemään pieniin aikayksiköihin pilkottuina isoja juttuja.

5. Jos saisit kysyä kaiken tietävältä oraakkelilta yhden kysymyksen vuodesta 2030, mitä kysyisit?

Vieläkö suomalaiset teippaavat kauppojen ikkunat yhtä innokkaasti kuin vuonna 2010?

Kiitos Jaakko!

Ihmiset: Jaakko Veijola

Yritykset: Pluto Finland

Jos haluat jonkun tietyn henkilön vastaavan näihin kysymyksiin, niin lähetä meille vinkki osoitteeseen passiripatti [at] gmail.com