Kävimme Passin kanssa viettämässä aamupäivän Tekesin Ubiikki koti-workshopissa. Erittäin mielenkiintoinen aihepiiri, jossa lupaukset ovat olleet kovia jo kymmenen vuoden ajan, mutta lunastukset aika vähissä. Tilaisuudessa älykoti muuttuikin välillä muotoon älytön koti. Älyttömyydestä huolimatta uskon, että viihteen ja talotekniikan lisäksi kotiin saadaan vihdoinkin muitakin elämää helpottavia digitaalisia palveluita.

Osallistujilla ei ollut vielä mitään konkreettista näytettävää, mutta hyvin erilaiset tahot, rakennusliikkeistä hyvinvointipalveluihin, olivat hahmottelemassa liiketoiminnan mahdollisuuksia. Pelikenttä on vielä hyvin avoin, joten tilaa on suurille ja pienille pelureille. Seuraamme innolla kuka ottaa vetovastuun ja minkälaisilla ansaintamalleilla liiketoimintaa rakennetaan.

Tämä kirjoitus on alun perin ilmestynyt Gyllene Skorin blogissa

Ihmiset: Sampsa Nissinen, Kimmo Ahola

Yritykset: Tekes , NCC , Ericsson